El director de l'ONG Open Arms, Oscar Camps, ha assegurat avui que  "els arguments administratius per bloquejar el vaixell  d'Open Arms al Port de Barcelona no tenen cap validesa". A més, ha destacat que amb aquesta aturada "el govern espanyol ha fet el mateix que fa Salvini", el ministre d'interior italià. 

"Sembla ser que no som gaire agradables per la situació política que viu el país actualment, ja que han fet tota mena de peripècies administratives per intentar parar el vaixell i per impedir que tornem a la zona de rescat on moren persones cada dia", ha explicat Camps al programa de ràdio Aquí, amb Josep Cuní. 

Camps assegura que "mai" s'havien plantejat una "aturada administrativa". "Hem patit inspeccions a Itàlia i Espanya i fins ara ho havíem solucionat. En un mes ens han de posar un calendari damunt la taula, però tot fa pensar que es pot allargar", ha expressat Camps. 

Alhora, Camps ha volgut recordar que el govern italià ja va neutralitzar un vaixell de l'ONG Open Arms per la via administrativa i que ja no està operatiu, i que cada vegada tenen menys vaixells per actuar a les zones de rescat.