L'epidemiòleg Oriol Mitjà s'ha caracteritzat les darreres setmanes per les seves dures crítiques a la gestió que està fent el Govern de la pandèmia de la Covid-19, concretament contra el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Salut Alba Vergés. El posicionament polític de Mitjà ha aixecat tota mena d'especulacions sobre la possibilitat que entrés a les llistes de JxCat, ni que fos de manera testimonial. Davant d'això, Mitjà ha volgut deixar clar quin és el seu posicionament: "Soc d'esquerres i no aniré en cap llista electoral".

Oriol MItjà va carregar durament la setmana passada contra Pere Aragonès. "Durant la pandèmia ha estat egoista i no s'ha preocupat gens per l'interès general", va assegurar des del seu compte de Twitter un cop es va fer pública la proclamació d'Aragonès com a candidat a la presidència de la Generalitat per ERC. Tres dies després ha volgut puntualitzar que les seves crítiques no són contra cap partit polític. "No ataco a un partit polític, sinó que critico la gestió de la Covid-19". Les diferències entre l'epidemiòleg i  l'executiu, concretament amb Salut, són conegudes. Mitjà ha criticat en diverses ocasions que l'executiu no hagi recollit les seves recomanacions en qüestions com ara l'ús massiu dels tests d'antígens per a la detecció de la Covid-19.

"No han estat a l'altura"

El metge especialista en malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias insisteix a qüestionar l'actuació del Govern davant la pandèmia del coronavirus en defensa del dret a la salut i a la transparència informativa. Així insisteix que té el deure "d'informar sobre la mala gestió, la desídia i l'obstruccionisme davant les propostes anti-Covid". Mitja insisteix que "alguns polítics no estan a l'altura i ho hem pagat els ciutadans" i manifesta que "poso aquesta reivindicació per davant del meu propi prestigi professional".

Oriol MItjà ha qüestionat la gestió del Govern quant a les proves d'antígens, com també pel que fa a la decisió de no confinar en aquesta segona onada. De fet, ha arribat a aplaudir la gestió duta a terme pel govern de la Comunitat de Madrid, afirmació que ha estat interpretada com una provocació més a l'executiu.

L'epidemiòleg ha recordat en diverses ocasions que, durant la primera onada de la pandèmia, va ser proposat pel president Quim Torra per formar part del Govern, però que va rebutjar l'oferiment per les divergències entre els dos socis de govern. 

Imatge principal, Oriol MItjà / ACN