L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha carregat contra el Govern per la gestió que està fent de la pandèmia del coronavirus. "Estem cansats, frustrats i avergonyits", assegura en una piulada.

L'expert en malalties infeccioses ha fet aquesta publicació al seu compte de Twitter hores després que el Govern anunciés la decisió de fer un confinament perimetral a Catalunya durant deu dies a partir d'aquest dijous per frenar el creixement de la Covid-19. Això no obstant , Mitjà assegura que la seva crítica es deu a la gestió en general que l'executiu està fent d'aquesta crisi sanitària.

"No només per les mesures d'avui, també per les vacunes, la rave, el Nadal, les residències, els antígens, ferrovial i un llarguíssim etcètera", afegeix en referència a les polèmiques pel ritme de vacunació a Catalunya molt més lent del que estava previst; per la macrofesta de cap d'any ilegal a Llinars del Vallès, que els Mossos no van desallotjar fins al 2 de gener; per la gestió de les residències geriàtriques o pel contracte amb Ferrovial pel rastreig dels casos de coronavirus.

"Us prego que deixeu que us ajudin experts externs", reclama Mitjà en la seva piulada. No és el primer cop que l'expert en malalties infeccioses critica obertament el Govern per les mesures que ha anat adoptant o pels dubtes que ha mostrat davant de noves restriccions.

Precisament, la darrera piulada que havia publicat l'epidemiòleg va ser per expressar la preocupació davant la decisió de Salut de no fer les proves de la Covid a tots els participants de la rave de Llinars, i per reclamar que se'ls fes les proves, a més de confinar-los i fer un seguiment de símptomes durant 10 dies.

A la imatge principal, l'epidemiòleg Oriol Mitjà