No era la notícia més esperada perquè la incògnita era saber si l'avís del conseller d'Interior, Miquel Samper, sobre avançar el toc de queda per Cap d'Any, s'acabava fent efectiu. Ara bé, finalment ha acabat sent el més destacat de la roda de premsa del Govern d'aquest dilluns.

L'empresa Ferrovial no seguirà tenint la gestió del control del rastreig i han volgut donar normalitat al fet, al·legant que ja es preveia en una clàusula perquè properament acaba el contracte. De fet, ho ha anunciat la consellera de Salut Alba Vergés, però qui n'ha donat tots els detalls ha estat el secretari de Salut, Marc Ramentol.

Lloen la tasca de Ferrovial

D'entrada, Ferrovial seguirà fent les tasques programades fins el 31 de gener i Ramentol ha lloat la tasca d'aquesta empresa: "Ha estat rellevant i important i ha contribuït a la contenció de l'epidèmia a casa nostra, hem de ser clars. El motiu pel qual es proposa la finalització del contracte és per una lògica sanitària que fins i tot ja estava prevista. La feina que han fet ha estat molt necessària i la necessitàvem".

Vergés ha afegit que el canvi també es fa coincidir amb un nou cicle que obre l'inici de vacunació des d'aquest diumenge amb Pfizer i, posteriorment, amb Moderna quan s'aprovi en una reunió de la Comissió Europea per passat Reis.

Salut farà contractes directes

La consellera Vergés creu que amb aquest canvi se seguiran "enfortint" els objectius de control de la pandèmia amb un sistema que ha estat nou i s'ha creat des de zero en el Departament de Salut. Les noves ampliacions preveuen incorporar de 450 a 750 persones noves en els call center, una xifra que canviarà depenent de les dades i els positius.

La inversió inicial prevista és de 19 milions d'euros i serà Salut qui contractarà directament el personal. Cal recordar que el contracte amb Ferrovial es va tancar per 17,6 milions d'euros, sense concurs públic per emparament de l'estat d'alarma. El contracte constava d’una part fixa, de 9 milions d’euros en total, i una altra variable, que es calcula en 8,6 milions

A més, també s'incorporaran noves tasques com programar proves diagnòstiques per restar pressió als CAP i identificar necessitats socials i psicològiques que puguin tenir els pacients. Per tot plegat, l'Agència Catalana de Salut "assumirà totes les gestions de rastreig".