Una setmana després que s'administrés la primera dosi de la vacuna a Catalunya, només s'han posat 6.000 vacunes de les 60.000 que hi han arribat. 

Segons TV3, un dels objectius de la campanya és vacunar 104.000 persones entre usuaris i personal de les residències de gent gran durant les dues primeres setmanes. Però si més no, el ritme de vacunació no és el que s'esperava: en sis dies, només s'han posat 6.093 vacunes. 

Aquest ritme complicarà molt que, en una setmana, es posin gairebé 98.000 vacunes, tal com estava previst. Tot i això, la conselleria de Salut confia a incrementar el ritme de la campanya de vacunació.

Problemes logístics

Salut ha admès que el lent ritme de vacunació es deu a problemes logístics i dificultats en els tràmits. Es veu que algunes de les neveres necessàries per mantenir les vacunes en bon estat van quedar atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit.

A més, tothom ha de donar el vistiplau per poder ser vacunat i, en el cas de la gent gran a les residències, sovint cal el consentiment de familiars, la qual cosa també alenteix el procés. 

Un altre factor important és el sistema escollit per posar la vacuna. Tot i que hi ha 500 persones voluntàries per administrar el medicament, la seva disponibilitat no és absoluta i encara menys en el període de vacances.

Això ha provocat que no tots els equips estiguin plenament operatius i que ahir, dia festiu, només es vacunessin dues persones. 

Infermeres /ACNInfermeres de l'equip de vacunació de la Covid-19 de la regió sanitària de Lleida preparant algunes dosis per traslladar-les a una residència / ACN

Les dades a Catalunya

Catalunya ha registrat fins aquest dissabte 403.641 casos confirmats acumulats de coronavirus --369.453 amb una prova PCR o test d'antígens--, 1.973 més que en el recompte de divendres, ha informat la conselleria de Salut a través de la seva pàgina web.

La xifra de morts total se situa en 17.146, que són 51 més que els registrats divendres: 10.606 en hospital o centre sociosanitari, 4.386 en residència, 983 en domicili i 1.171 que no són classificables per falta d'informació.

 

Imatge principal, consellera de Salut, Alba Vergés / ACN