El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat anunciada per finals de juliol, però ha deixat clara la seva postura: "No ens deixarem intimidar per ningú". Junqueras ha visitat aquest dissabte l'Acampada Jove d'ERC a Sant Sadurní d'Anoia, i durant la seva intervenció ha assegurat que "no ens hem deixat intimidar per aquells que ens han tancat a la presó i no ens deixarem intimidar per aquells que els fa mandra defensar els drets del nostre país a tot arreu". El líder d'ERC ha insistit que continuaran afrontant els seus objectius davant qui calgui, ha aprofitat el seu parlament per destacar el treball del seu partit: "nosaltres aconseguim que el govern d'aquest país i el govern espanyol s'asseguin en una taula i hi hagi un reconeixement del conflicte polític "estem convençuts que el conflicte es resol precisament també, no només potser, però també, amb una taula de negociació", ha dit. 

Junqueras ha insistit que continuaran afrontant els seus objectius davant qui calgui, ha aprofitat el seu parlament per destacar el treball del seu partit: "nosaltres aconseguim que el govern d'aquest país i el govern espanyol s'asseguin en una taula i hi hagi un reconeixement del conflicte polític". En aquest sentit, ha recordat que la seva formació és la que té més represaliats de la història, tot i que, ha afirmat que "també som aquells que mai no s'han rendit i mai no abandonen. Ens en sentim orgullosos i per això podem dir que som el fruit de moltes derrotes i la llavor de totes les victòries". 

L'esperança de la república catalana

Junqueras no ha estat l'únic que ha visitat aquest dissabte l'Acampada Jove. Altres dirigents polítics com el president Pere Aragonès, els consellers Joan Ignasi Elena, Laura Vilagrà i Tània Verge; la portaveu d'ERC, Marta Vilalta; el sotssecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 del partit, Raül Romeva, la portaveu de Jovent Republicà, Kènia Domènech i el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, també han volgut participar d'aquesta jornada. 

Davant les joventuts del partit que han assistit a l'Acampada Jove, Junqueras s'ha mostrat orgullós dels joves d'ERC: "Sou l'esperança, i sou l'esperança perquè un dia ocupareu el vostre lloc entre els valents en la construcció de la república catalana". "Visca els Països Catalans i fins a la victòria sempre!", ha celebrat davant els joves de la formació. En aquesta línia, ha apostat per teixir aliances amb el País Basc i Galícia, però també en l'àmbit europeu amb "els pobles que lluiten per la llibertat". "Ja en construïm quan la comunitat internacional ens diu que està disposada a acompanyar-nos en el camí de la negociació i ens demostra que està disposada a acompanyar-nos en la lluita antirepressiva", ha afegit.

Otegui, que també ha fet un parlament davant dels joves, els ha animat a "continuar militant, a continuar compromesos. No hi ha res més maco a la vida que deixar a les futures generacions un país més just i lliure". "Us van dir que amb estudis tindríeu un futur ple de certeses. I això no ha passat. Hi ha qui planteja la resignació, i això és un greu error", ha assegurat. El coordinador general d'EH Bildu ha instat a les esquerres a convertir l'històric lema 'no passaran' en un 'no ens pararan', i l'ha justificat així: "El que no decidim nosaltres ho decideixen ells".