El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, va afirmar ahir al vespre que "cal preparar-se per a una època intensa de repressió" i que la sentència del judici contra el procés serà només “la punta de l’iceberg”.

En una entrevista per escrit a TV3, Junqueras, en presó preventiva des de fa 698 dies, també va demanar "mantenir el cap fred" els pròxims dies davant l'intent "desesperat" de l'Estat de "vincular l'independentisme i la violència".

Junqueras ha assegurat que el referèndum de l’1 d’Octubre del 2017 “ho va canviar de tot”, perquè es va passar a “una nova fase en la nostra lluita per la llibertat”. “El primer d'octubre els catalans ens vam guanyar el dret d'autodeterminació i mai hi renunciarem”, ha afegit, per assegurar que “el referèndum no ens ha permès guanyar la independència com molts voldríem, però ens hem guanyat una sobirania a la qual no renunciarem mai”.

Detencions "terrorífiques"

Pel que fa a les detencions de membres dels CDR a qui se’ls acusa de terroristes, Junqueras ha considerat que les detencions han estat “absolutament terrorífiques”. “Ens hauríem de preguntar per què aquesta obsessió de parlar d'una violència que no ha existit mai”, ha afirmat Junqueras, per afegir que “l'única violència que hi ha hagut a Catalunya és la de les seves porres contra gent indefensa”.

Quant a les eleccions espanyoles del 10-N, el president d’ERC ha assegurat que el seu partit farà “un missatge de fermesa, determinació i esperança” amb “l'objectiu de la república catalana”.