Pablo Llarena mourà fitxa aquest matí sobre la situació d'Anna Gabriel. Tot indica que acabarà dictant l'ordre de detenció nacional i internacional. La decisió podria arribar en una hora. Per fer-ho no cal que ningú l'hi demani, tot i que Vox no n'ha desaprofitat l'oportunitat. 

L'acusació popular del cas contra el referèndum, exercida per Vox, ha sol·licitat que es dicti ordre de detenció nacional i internacional contra l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel després de constatar la seva incompareixença dimecres al Tribunal Suprem, on havia estat citada a les 9.30 hores pel jutge Pablo Llarena per ser interrogada per delictes de rebel·lió o sedició i malversació de fons públics.

Fonts judicials han assenyalat que la secretària del Jutjat ha aixecat acta d'incompareixença a les 10.00 hores, després de constatar que havien passat 30 minuts i Gabriel no apareixia tal com havia anunciat la seva defensa. Aquesta acta ha estat lliurada després al magistrat instructor, que s'esperava al seu despatx, i que podrà llavors acordar el que consideri oportú sobre això.

Tot i que estaven citades totes les parts, a aquella hora únicament havien acudit a l'Alt Tribunal l'advocat de Vox i el representant de l'advocacia de l'Estat, que ha anunciat que s'adherirà al que sol·liciti la Fiscalia. El representant del ministeri públic tampoc no havia acudit a aquesta hora i es desconeix la seva posició.

La defensa de Gabriel va comunicar aquest dimarts per escrit que l'exdiputada no aniria a declarar i la seva intenció de continuar a Suïssa, país al qual va arribar fa diversos dies, en entendre que en la causa de la investigació "no hi ha dret a un judici just" .