Dures crítiques de l'oposició al Govern, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi fet la valoració del primer any al capdavant de l'executiu, on ha allunyat la convocatòria d'eleccions i ha reivindicat que s'ha posat el país "en marxa" després del 155. Des de Cs a la CUP, passant pel PSC i els comuns, han acusat a Torra d'haver "fracassat", han assegurat que ha estat un any "perdut" i ha coincidit en afirmar que la legislatura està "esgotada". 

El primer en parlar ha estat Ignacio Martín Blanco, de Cs, que ha criticat el "triomfalisme" de Torra i li ha retret que "l'únic que ha aconseguit és una imputació" per desobediència, en referència a la polèmica dels llaços grocs. A més, li ha demanat que sigui el president de tots "i no només per als seus".

Per altra banda, el president del PSC, Miquel Iceta, també ha estat molt crític amb el Govern, a qui ha acusat de no governar, d'haver "fracassat" en els seus objectius i d'haver "dividit" el país. "Ha estat un any de desgovern i perdut", ha afegit. Davant aquesta situació, Iceta ha proposat a Torra que convoqui eleccions "si es veu incapaç de governar" i ha augurat eleccions a finals d'any o a principis del 2020 -en funció de la sentència del Suprem-.

En un sentit similar s'ha expressat la presidenta del grup dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, que s'ha mostrat "decebuda" amb el govern de Quim Torra i ha acusat al president de viure en una "realitat paral·lela" i de ser "el millor representant del fracàs de la política de blocs". Per tot això, ha conclòs que ha estat un any "perdut" amb un govern "ple d'excuses i sense rumb" i ha recordat que en diverses ocasions han demanat noves eleccions. 

Finalment, la diputada de la CUP Maria Sirvent ha assegurat que la legislatura esta "esgotada" i que és el moment de "remenar les cartes" i buscar "nous lideratges polítics". Sirvent ha parlat d'un Govern "submís" i d'un país "subordinat", i ha lamentat que l'executiu de Torra hagi decidit fer "continuisme liberal" i hagi "renunciat a explorar els límits autonòmics".