Estem preparats per una declaració unilateral d'independència? Aquesta és la qüestió que s'ha plantejat la presidenta de l'Assemblea del Consell per la República, Ona Curto, en una xerrada organitzada pel Casal Català on diverses persones l'han pogut entrevistar. La resposta? "Sí, estem preparats. Però ho hem d'estar més". Així és com Curto ha volgut impulsar el nou pla estratègic del Consell, precisament anomenat "Preparem-nos!". Durant la xerrada, la presidenta de l'Assemblea de Representants ha explicat quins són els següents passos en el procés cap a la independència i més concretament la DUI. 

"Preparem-nos"

"Sí, estem preparats. Però ho hem d'estar més". Així planteja el futur de l'independentisme la presidenta Ona Curto. Després d'identificar els errors arran de la primera declaració d'independència, "quan vam tenir-ho a tocar, sí, vam fallar, i això no ho podem negar", Curto creu que "no podem desanimar-nos". Tal com va explicar en la xerrada d'ahir dijous al vespre, per aconseguir la DUI, Curto creu que "ens cal actuar" amb una estratègia concreta. Però per això "no partim de zero", "estem en un punt intermig", a mig camí de la DUI, va explicar. És per això que el pla estratègic del Consell es diu "Preparem-nos!". Per a Curto, la clau de l'òrgan que presideix és poder comunicar a la ciutadania catalana quins són els següents passos en el camí, perquè quan arribi un nou episodi repressiu de l'Estat, el puguem "combatre'l i alliberar-nos"

 

Estratègia

I quins són els següents passos per al Consell de la República? Tal com va explicar ahir la presidenta, un cop constituïda l'Assemblea de Representants a la Catalunya Nord, la segueixen dues tasques: constituir les comissions del parlament i elegir el Govern del Consell. Segons es pot llegir en el Butlletí Oficial, Curto haurà de constituir almenys quatre comissions formades pels Representats escollits en les eleccions, que inclouen: Acció Política Interior, Acció Econòmica, Acció Internacional i Acció Cultural. "Cada comissió ha d'escollir el seu president, vicepresident i secretari", va afegir Curto. D'altra banda, també s'ha de fer efectiva l'elecció del Govern del Consell per la República, ja que "de moment tenim un govern en funcions", va explicar la presidenta. 

La setmana passada, Curto va assistir al programa 8 al dia per explicar quines qüestions calen esclarir abans de declarar la independència:  "Per a la DUI ens hem de preparar molt a nivell intern. Controlarem l'aeroport? Controlarem les fronteres? Preparem aquesta estratègia, vestim-nos i passem pantalles", va assegurar. "Posem-hi intel·ligència. Tinguem en compte tots els escenaris i preparem-nos. I fem que la gent en sigui partícip. Tenint molt clara l'estratègia, anirem a explicar-la", va afegir.

 

Foto principal: la presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto / ACN