L'Assemblea de Representants del Consell per la República ha quedat constituïda aquest matí a Canet del Rosselló. Els 121 representants d'aquest òrgan, que actuarà com a Parlament del Consell, van ser escollits en les eleccions convocades el 29, 30 i 31 d'octubre. L'Assemblea haurà d'escollir al llarg del dia d'avui la presidència i les dues vicepresidències de la Mesa i constituir les seves comissions.

L'activista i lingüista Blanca Serra ha actuat com a presidenta de la Mesa d'edat un cop els membres de l'Assemblea, 81 corresponen a les candidatures ciutadanes i 40 càrrecs electes del Principat, han assumit els seus llocs. Serra ha descrit l'acte com "un exercici inèdit de democràcia participativa", que atorga el dret a vot a partir dels 16 anys, amb l'ús de mitjans telemàtics segurs i llistes obertes; ha subratllat que no depenen de la "legalitat il·legítima del regne d'Espanya ni del règim del 78" i que posa en el centre del debat polític la qüestió de la independència. La presidenta de la Mesa d'edat ha denunciat el "paisatge de submissió" en què viu Catalunya que, ha advertit, "s'ha acabat transformant en natural". 

IMG 0861

Blanca Serra ha actual com a president de la Mesa d'edat del Consell per la República

Serra ha alertat que una de les màximes dedicacions dels adversaris de l'independentisme és utilitzar tota la seva força perquè donar la sensació que al davant hi ha "un mur infranquejable". "La nostra resposta davant d'aquest embat som nosaltres, amb resistència activa, que no reculi i sàpiga aprofitar qualsevol oportunitat per avançar pel camí de la llibertat, preparem-nos, alcem-nos mobilitzem-nos", ha reclamat.

L'Assemblea s'haurà de constituir en comissions i una de les primeres funcions que haurà de dur a terme serà el reglament per a l'elecció del president del Consell per la República, posició que ara ocupa Carles Puigdemont.

El vicepresident del Consell, Toni Comín, ha subratllat que avui era un dia molt important perquè després de tres anys acaba la fase fundacional del Consell, la qual cosa li permetrà "agafar molt més empenta i força" i multiplicar la potència de la seva acció. 

WhatsApp Image 2021 11 14 at 11.06.31

El vicepresident del Consell, Toni Comín, junt a membres del Consell per la República

Comín ha apuntat la necessitat que el reglament que ha d'elaborar l'Assemblea s'aprovi aviat per acabar amb la interinitat del Consell, que a partir d'avui ha quedat en funcions.

 

A la imatge principal, una imatge de l'Assemblea del Consell per la República que se celebra al Rosselló