L’Estat espanyol ha d’acceptar “d’una vegada per totes” els resultats del 21-D. Així ho ha assegurat el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, minuts abans de començar l’Assemblea General Ordinària de l’entitat aquest dissabte. En aquest sentit, ha refermat el seu compromís amb l’assoliment de la “normalització política del país”. Ha sostingut que la majoria republicana sigui “més sòlida i àmplia”.

“Hem constatat que hi ha una majoria a favor de la República, però cal que sigui més sòlida i àmplia, i blindar-nos del 155 amb grans consensos”, ha explicat Mauri. En aquest sentit, ha denunciat que en aquest moment el país està en una “situació de vulneració de drets fonamentals” que va a més i que hauria de “fer avergonyir” tots els demòcrates.

Es tracta de l’assemblea més multitudinària d’Òmnium, després que l’entitat hagi superat els 100.000 socis. Ha lamentat, però, que és una de les més tristes, per l’empresonament del seu president Jordi Cuixart, que fa 144 dies que va entrar a la presó de Soto del Real.