Òmnium Cultural ha iniciat avui una campanya amb la qual 140 equips de voluntaris de l'entitat enganxaran més de 30.000 cartells a Catalunya per denunciar la "situació inadmissible" que diuen que és l'empresonament dels presos polítics, entre ells el seu president Jordi Cuixart.

El vicepresident de l'entitat Marcel Mauri ha engegat la campanya a la rambla del Poblenou, a Barcelona, on ha denunciat que l'estat espanyol "no està garantint els drets" dels presos independentistes.

Mauri ha destacat el posicionament d'ONG com Amnistia Internacional, Front Line Defenders i l'Organització Mundial contra la Tortura (OMCT) respecte als presos polítics. "Faria bé l'estat espanyol d'escoltar-los", ha assenyalat Mauri, que ha negat que a Espanya hi hagi "divisió de poders" i ha censurat la "politització de la justícia".

El vicepresident d'Òmnium ha afegit: "Per això sortim al carrer, per denunciar amb la ciutadania catalana i, per extensió, la de la resta de l'Estat que quan toquen els drets d'una persona ens els estan retallant a tots".