L'ONG Front Line Defenders ha exigit aquest divendres a les autoritats espanyoles que "retirin immediatament tots els càrrecs contra Jordi Cuixart i l'alliberin". Defensen que les acusacions contra ell han estat "motivades únicament pel seu treball legítim i pacífic en defensa dels drets a la llibertat de reunió pacífica i de expressió".

A més, també demanen que es garanteixi que tots els defensors de drets humans a Espanya puguin dur a terme les seves activitats "sense por a les represàlies i lliures de totes les restriccions, inclòs l'assetjament judicial".

"Front Line Defenders està seriosament preocupada per la detenció del defensor dels drets humans, Jordi Cuixart", expliquen, i critiquen la presó preventives i les dures peticions de presó. El text recorda que Cuixart s'enfronta a càrrecs criminals que podrien comportar fins a 25 anys de presó.

Aquesta ONG treballa des de fa més de 17 anys per protegir els defensors dels drets humans a tot el món, és a dir, persones que "treballen de forma no violenta, per qualsevol o tots els drets consagrats en la Declaració Universal de Drets Humans (UDHR)".