A una setmana pel 21-D, entitats i formacions comencen a donar detalls sobre les mobilitzacions que hi haurà per mostrar el "rebuig" de l'independentisme contra el fet que el Consell de Ministres celebri una reunió a Barcelona. Un dels primers a fer pública la seva proposta ha estat Òmnium, que ha anunciat que celebrarà un "acte polític". Serà a les 11 del matí i es farà a prop del lloc on s'acabi celebrant el Consell de Ministres, que segons la Moncloa serà a la Llotja de Mar. 

La intenció de l'entitat sobiranista és fer un acte "molt transversal" i unitari i que compti amb el suport de diferents sectors de la societat civil catalana, des d'associacions culturals fins a defensors dels drets humans. L'acte, que està previst que duri unes dues hores, es fa per mostrar el seu "rebuig" contra la celebració de la reunió a la capital catalana, després de l'aplicació del 155 i de l'existència de presos polítics. "És un menyspreu que vinguin", han argumentat fonts d'Òmnium a El Nacional.

La convocatòria d'Òmnium, però, no serà l'única que es farà aquest dia. L'ANC està preparant altres concentracions i els CDR, per la seva banda, han convocat a primera hora del matí del divendres davant la Llotja de Mar i tenen previst tallar carrers i paralitzar la ciutat.