El lema Llibertat rere el qual un conjunt d'entitats han convocat la manifestació d'aquest dissabte en protesta per la sentència de gairebé 100 anys contra els líders del procés "es pot declinar de moltes maneres diferents, cadascú té el seu missatge", segons els impulsors de la marxa. Per aquesta raó, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, han fet una crida "transversal" a participar en una mobilització que vol ser "plural i inclusiva". 

Mauri s'ha dirigit "a tota aquella gent que senti que la sentència és injusta i que la repressió no pot ser la via" per convidar-los a assistir a la convocatòria. "Exigim la llibertat dels presos polítics i dels detinguts els darrers dies", ha subratllat Paluzie tot i admetre que ja fa dues setmanes que hi ha un mobilització "esgotadora" i massiva al carrer.

La manifestació està convocada a les 17h al carrer Marina. Entre les entitats que s'hi han adherit, que han presentat l'acte amb una fotografia de família a l'escenari de la marxa, hi figuren la intersindical-CSC, el sindical d'Ensenyament USTEC, l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, CIEMEN, Plataforma en Defensa del Ebre, Unió de Pagesos, Fede i Taula del Tercer Sector.

En un primer moment es va intentar que també els grans sindicats, CCOO i UGT, se sumessin a la marxa, però finalment, després que CCOO va decidir despenjar-se de la convocatòria, el líder d'UGT, Camil Ros, ha anunciat que ell hi aniria, mentre que la direcció del sindicat ha animat a participar-hi tot i que apel·la a què cadascun dels seus afiliats actuï "en funció de les seves conviccions personals".

"La repressió no s'aturarà mentre no es respecti el dret a l'autodeterminació de Catalunya i hi hagi presos polítics i repressió", ha advertit Paluzie.