Avui fa 13 dies de la sentència del judici al procés, una sentència que condemna els líders independentistes catalans a prop de cent anys de presó. Després d’una setmana de mobilitzacions massives, amb diferents incidents i ferits, i una setmana de calma marcada per mobilitzacions pacífiques, un centenar d'entitats, associacions i sindicats de la societat civil convoquen una "gran manifestació" per a aquest dissabte 26 d'octubre per respondre a la sentència del Suprem.

Les associacions que convoquen la mobilització de demà volen denunciar la sentència i instar els partits i les institucions públiques a trobar el camí de la política per posar fi a la judicialització del conflicte.

Sota un lema clar i concís, “Llibertat”, les entitats han citat els participants avui a les 17 hores al carrer Marina de Barcelona.

La capçalera de la marxa serà a la cruïlla del carrer Marina amb el carrer Ramón Turró, i baixarà fins a l’avinguda Icària, on hi haurà l’escenari central de l’acte.

MAPA MANI 26 O 01

Com es pot arribar a la manifestació?

Per arribar al punt de trobada des de Barcelona, la millor opció és agafar el metro: Bogatell L4, Marina L1, Monumental L2, Tetuan L2 i Sagrada Família L2 i L5.

Si no es vol agafar el cotxe, pels que venen de fora de Barcelona, s’han organitzat autocars que sortiran de molts punts de Catalunya.

I el Tsunami Democràtic?

Tsunami Democràtic no forma part de l’organització de la mobilització, però a través de les xarxes socials ha animat a participar-hi. Tot i no ser part de l'organització, el moviment té una acció preparada per a aquesta tarda: Tsunami ha anunciat que durant la marxa repartirà codis QR.

El codi és necessari per poder accedir a l'aplicació mòbil —disponible només per a Android— i rebre ordres de cara a pròximes mobilitzacions. Des del seu compte de Twitter, Tsunami ha llançat aquest avís assegurant que "avui podràs trobar el teu QR a la gran manifestació per la llibertat". Concretament, diuen que "hi haurà centenars de persones repartint-ne". L'organització també ha avisat que "aviat necessitarem l'app".

Quin temps farà avui?

Pel que fa a les temperatures, es preveu una jornada assolellada amb uns temperatures que oscil·laran entre els 13 i els 21 graus. A l’hora de la manifestació, a les 17 h, el Meteocat preveu que la temperatura rondarà els 20ºC.