La vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ha assegurat avui que, segurament, si la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, "fos un home, ja li estaria disputant el lideratge" al president del seu partit, Albert Rivera, "però és una dona".

Oltra (Compromís) ha fet aquestes afirmacions durant una conferència en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, on ha admès que aquesta reflexió "segur que és polèmica", però ha afegit que li és "igual", perquè és el que pensa. La vicepresidenta ha assegurat que "l'estirada" que en aquests moments té Ciutadans a Espanya ve provocada pel lideratge que Inés Arrimadas està tenint a Catalunya.

Preguntada sobre si es poden traslladar a l'àmbit del País Valencià les enquestes sobre Ciutadans, Oltra ha contestat que els sondejos estan molt lligats "al lideratge polític i als missatges en aquesta campanya que ha donat Arrimadas", pel que no creu que hi hagi una "translació automàtica" d'això.

Catalunya, en un atzucac

Respecte a què passarà a Catalunya, ha afirmat amb ironia que si ho sabés "seria la directora de la NASA", i ha considerat que Catalunya està "en un carreró sense sortida" i el que necessita és "una acció política de maduresa que ni un costat ni l'altre han tingut".

La vicepresidenta ha insistit que Mariano Rajoy i el Govern d'Espanya tenen un problema territorial que no només és Catalunya, com s'ha vist en la protesta d'Extremadura pel tren, la del País Valencià pel finançament autonòmic o a Múrcia pel mur de l'AVE.

"I Rajoy segueix fumant-se cigars i sense reaccionar", ha lamentat Oltra, per a qui aquest procés ha demostrat que el Govern espanyol és "un problema per a Espanya i un fracàs", i a més "governa Catalunya amb quatre diputats, la qual cosa és una anomalia democràtica" a la qual cal posar un termini.

Ha insistit que a Catalunya fa falta "diàleg, seure i tenir llums llargues", cosa que sembla que no tenen en el Govern d'Espanya, amb la qual cosa el problema "seguirà enquistat" i per tant "poden passar moltes coses".

Segons la seva opinió, la situació està "bastant paralitzada" i "molt aferrissada" si no es fa el que s'hauria d'haver fet fa un any, o dos o tres, que és seure a dialogar, i si fa deu anys no s'hagués recorregut l'Estatut tampoc s'estaria en la situació actual.