La vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mònica Oltra, ha manifestat avui que el País Valencià no és una comunitat "insubmisa" que es negui a complir el dèficit sinó que és "impossible" fer-ho amb les noves condicions que ha dictat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per controlar la despesa. No obstant això, ha subratllat que "per començar, no es roba, que ja és un ajustament important. Això s'ho podria apuntar també el senyor Montoro".

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per l'exigència del ministeri a diverses comunitats autònomes, entre elles la valenciana, perquè en 15 dies prenguin mesures de control per complir amb l'objectiu de dèficit d'aquest any.

A més, Oltra, que s'ha alineat amb la crítica a les exigències de Montoro apuntades pel president socialista, Ximo Puig, i ha avançat que s'està treballant en una resposta a Hisenda encara que ha recalcat que no hi haurà més retallades. Retallar els prop de mil milions que planteja el ministeri suposaria "fer desaparèixer" la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de la qual ella n'és titular. "Els dependents, a casa seva; les persones pobres, mala sort, i els menors desemparats els deixem al carrer, i ja estan les retallades fetes", ha replicat.

Així mateix ha revelat que s'han establert contactes amb altres autonomies per establir "aliances" encaminades a aconseguir un canvi del model de finançament que no es converteixi en una "batalla campal" entre elles.