Després que ahir el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, enviés cartes a 12 comunitats perquè compleixin l'objectiu de dèficit, el president valencià, Ximo Puig, i la presidenta balear, Francina Armengol, han carregat avui a Catalunya Ràdio contra les retallades que pretén fer el govern espanyol en funcions.

"M'ha sorprès que Montoro continuï amb una actitud que genera un problema de fons, de confrontació amb les comunitats", s'ha lamentat Puig, que ha afegit que "el que vol el govern d'Espanya és atacar definitivament la viabilitat de l'estat autonòmic".

El president de València ha explicat que quan va arribar al govern el 2015 "ja s'havia depassat més del doble l'objectiu de dèficit públic" i, per això, ha avisat que "no podem retallar d'on no en tenim" perquè, ha recordat, "ja hem fet molts esforços".

En la mateixa línia, Armengol ha posat sobre la taula que "és impossible fer aquestes retallades" i ha manifestat que "aquesta actitud del govern és inassumible". La presidenta balear ha explicat que ja han posat "en mans dels serveis jurídics" les dues cartes que els ha enviat Hisenda perquè "és un abús" tenint en compte que l'executiu espanyol està en funcions i, per més inri, "Montoro no ens està pagant el que ens deu".

"No té lògica que emprengui cap negociació i prengui decisions en clau electoral", ha sentenciat, i ha deixat clar que el govern actual "és inassumible pels meus ciutadans".