L'Oficina de Drets Civils i Polítics, creada el 7 de juny del 2018 pel Govern de la Generalitat, ha demanat la llibertat de l'antifeixista empresonada que va participar el passat dissabte 30 de març en una manifestació contra un acte de Vox a la plaça Espanya de Barcelona. 

A través d'un tuit, l'Oficina -depenent del Departament de Vicepresidència i Economia- ha comunicat que "estudiat el cas de la Rut, entenem que no es pot incloure en cap dels supòsits que emparen una mesura tant excepcional i injusta com la presó preventiva". "En conseqüència, no entendríem cap altra decisió que no fos la seva propera posada en llibertat", han afegit per demanar la llibertat de l'antifeixista empresonada des de ja cinc nits.

Més tard, el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut mostrat el seu suport a la Rut piulant un tuit assegurant que la mesura és "desproporcionada". 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que s'enfronta a unes acusacions de rebel·lió i sedició amb penes de fins a 16 anys de presó, ha enviat una carta a l'activista antifeixista. "Estimadíssima Rut, Tenim temps tot el temps, i això ens fa enormement afortunats. Penso en tu i t'envio una abraçada infinita", diu Cuixart en la seva missiva.