Ciudadanos ha denunciat el ministre de Transports, José Luis Ábalos davant la Fiscalia General de l'Estat per presumptes delictes de prevaricació i desobediència per la "reunió o trobada" del ministre amb la vicepresidenta del govern veneçolà de Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez. Una trobada que es va donar en una terminal de l'aeroport de Barajas el passat 20 de gener. Però no només els taronges ham mogut fitxa. El Partit Popular s'ha personat a un jutjat de guàrdia per impedir que es destrueixin les imatges de la trobada a Barajas. Els populars demanen que AENA no destrueixi les "proves".

El 'Delcygate', tal com es coneix aquest cas, és el que més hores de tertúlies està omplint la capital madrilenya des de fa un mes. No es parla d'una altra cosa. El ministre Ábalos no ha parat de reiterar que a ell "no el fa fora ningú". Però el cas està sent el primer conflicte obert entre el govern socialista amb Podemos contra el principal partit de l'oposició, el PP, juntament amb Ciutadans. Per la seva banda, Vox ha portat a la fiscalia el ministre i el conseller de Renfe, Koldo García Izaguirre, persona propera a Ábalos. El partit d'ultradreta considera que García Izaguirre va ser un dels "testimonis" d'aquesta trobada.

El PP, Ciutadans i Vox retreuen que la vicepresidenta veneçolana té vetada l'entrada a territori europeu per "la seva participació en la repressió i corrupció de la dictadura veneçolana”, tal com afirma el mateix Abascal. I acusen a Sánchez de canviar la seva estratègia favorable a Maduro per haver tancat un govern de coalició amb Podemos.