Poques vegades una entrevista al canal 24h de TVE havia generat tant rebombori. Però la del coordinador d'EH Bildu Arnaldo Otegi, que ni tan sols s'ha emès encara --tindrà lloc aquest dimecres a la nit a les 22:10--, ho ha aconseguit. Primer l'Associació de Víctimes del Terrorisme, però després els principals dirigents de la dreta espanyola, han demanat a la televisió pública que la censuri i han assenyalat la suposada connivència del PSOE.

L’AVT ha enviat una carta a RTVE per expressar el seu “rebuig més absolut” a l’entrevista que tindrà lloc al programa La noche en 24 horas. Denuncia que és el “coordinador d’una formació que, si molt a pesar nostre és legal, és sens dubte hereva del braç institucional d’ETA”. Amb la missiva, l’associació reclama a l’ens públic que “reconsideri l’emissió d’aquesta entrevista”, que “manca de tota ètica i moralitat”. En cas que s’emeti, exigeix que “no sigui una basta operació de rentat d’imatge amb la qual es transformi un terrorista condemnat en la gran esperança de la pacificació al País Basc”.

Després s'hi han sumat els polítics. Per part del PP, la diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha denunciat que "els nostres impostos" són "convertits en un impost revolucionari". La diputada popular i víctima Marimar Blanco ha parlat d'una "humiliació a les víctimes". Alguns dirigents demanen fins i tot una "apagada de TVE".

Per la seva part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha interpel·lat directament Otegi: "Saps qui se la perdrà? Els més de 800 innocents assassinats per la teva banda criminal". El dirigent espanyolista ha criticat que "és un escàndol que Sánchez posi la televisió que paguem tots els espanyols a netejar la imatge d'un terrorista com Otegi".

Des de Vox asseguren que "la televisió pública, que va intentar vetar Vox en els debats electorals i que sempre va negar-se a entrevistar-nos amb l'excusa que encara no teníem representació, convida aquesta nit el terrorista condemnat per blanquejar-lo".

L'ofensiva contra aquesta entrevista arriba una setmana després de l'entrada d'EH Bildu a la Mesa del Parlament de Navarra, gràcies a una entesa del PSN, Geroa Bai i l'esquerra abertzale, malgrat que els socialistes no van votar pel seu secretari. Ciutadans ho ha qualificat de "pacte de la infàmia".