Una de les figures històriques del socialisme espanyol, Alfonso Guerra, ha posat en dubte si Pedro Sánchez serà el candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals anticipades del 28 d'abril, les quals han estat anunciades aquest mateix divendres per ell mateix com a president del govern espanyol.

Ho ha avançat el programa Salvados de La Sexta a partir d'una entrevista que el periodista Jordi Évole li ha fet i que s'emetrà aquest diumenge. "No sé si ell serà el candidat, vostè s'avança molt", ha deixat anar el vicepresident quan Évole li ha preguntat si votarà Sánchez en les generals del 28 d'abril.

Aquest avançament electoral s'ha produït a causa del trencament del diàleg entre l'independentisme i l'executiu espanyol després que diversos barons socialistes i figures com la del mateix Guerra o l'expresident del govern espanyol Felipe González sortissin a criticar la figura del relator que les dues parts estaven negociant. La conseqüència d'aquest trencament va ser la negativa d'ERC i el PDeCAT a aprovar els pressupostos i la posterior convocatòria d'eleccions.