L'obra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' , de Santiago Sierra, ha rebut més d'un miler de visites en tan sols quatre dies al Museu de Lleida, una xifra rècord si es compara amb les xifres que habitualment reben les mostres temporals del mateix equipament.

Actualment, la peça està exposada al Museu de Lleida després que va ser censurada a la fira ARCO de Madrid el passat 21 de febrer. Com a resposta a aquesta censura, el propietari, Tatxo Bonet, va considerar idònia la decisió d'exposar-la al Museu de Lleida, d'on es van endur fa mesos les 44 polèmiques obres de Sixena.

L'obra es compon de vint-i-quatre fotografies en blanc i negre de rostres pixelats de presos polítics, entre els quals hi ha Oriol Junqueras o Jordi Sànchez, a més d'activistes del 15-M, els joves detinguts a Altasu per una baralla amb guàrdies civils fora de servei o els titellaires de Madrid, entre d'altres. 

L’obra s’estarà a Lleida fins al 22 d’abril i després es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).