El comunicat que Tsunami Democràtic ha fet públic aquest matí, hores abans de finalitzar la campanya electoral, deixa clar que l’objectiu del moviment per a la jornada de reflexió d’aquest dissabte és “desobeir la JEC” i posar a prova per primera vegada l’app que serà clau per als tres dies de protestes a partir de dilluns.

tsunami democratic eleccions

Tsunami ja havia avançat que el 9 de novembre organitzaria una jornada d’activitats culturals, polítiques i festives, la qual cosa va donar peu a un recurs del PP davant de la Junta Electoral Central. Avui, a més, ha fet saber que ja hi ha centenars d’accions programades a 300 municipis.

El 2011, la Junta Electoral Central va prohibir una manifestació del moviment 15-M i va argumentar que qüestions fonamentals com el dret de reunió “es veu modulat durant el desenvolupament de la campanya electoral”. La raó que es va argumentar per aquella decisió, que es va adoptar per majoria i amb la JEC dividida per la meitat, va ser la necessita de garantir un procés electoral “net, transparent, objectiu i en condicions d’igualtat per a tots els que hi participen”.