És ben sabut per tothom que el rei emèrit Joan Carles I viu als Emirats Àrabs Units, on va marxar per protegir-se del ressò dels seus escàndols econòmics i personals acumulats al llarg dels anys. Però és menys conegut l'indret concret on resideix: l'illa de Nurai, una de les 200 amb què compta el país àrab. Segons ha explicat El Español en un reportatge, la illa està impregnada de molt luxe però també de molt silenci, cosa que explica l'avorriment de l'exmonarca i les seves ganes de tornar a Espanya.

L'illa compta amb una platja privada i un hotel de 5 estrelles. També hi ha unes vil·les de luxe amb vistes al mar, algunes amb pati privat, molls i pistes de tennis, com és el cas de la del rei emèrit. Aquest, però, no està content amb la vida que porta a la seva vil·la de 1.000 metres quadrats. Segons explica el diari espanyol, l'exmonarca s'aixeca, fa exercici físic, "per estar com un os", com va confessar ell mateix el periodista Carlos Herrera, i veu pel·lícules a la sala de cinema privada i, quan es fa fosc, torna al llit. Així un dia rere l'altre sense importar si és dilluns o diumenge.

Ni tan sols pot utilitzar la pista de tennis que té el complex. I és que caldria jugar gairebé de nit per no patir la intensa calor que es viu en aquest paradís en ple mes de novembre. A l'estiu, estant al costat del mar, es poden assolir els 48 graus.

playa isla nurai - visitabudhabi.ae

Platja privada de la illa de Nurai / Foto: visitabudhabi.ae

Els treballadors, muts

El diari explica que una de les cambreres filipines que atén als hostes de la piscina principal a l'hotel de l'illa, el Zaya Nurai, explica que l'Emèrit mai no apareix per aquesta zona. Tanmateix, ella sap que viu allà, tots ho saben. És el rumor que va córrer fa mesos com la pólvora entre els treballadors acostumats a tractar amb gent VIP. "En els cinc anys que porto a l'hotel he vist moltes coses. I no només de reis", matisa.

Un dels conductors de buggies que et porta d'una punta a una altra de l'illa i fa de guia de les vil·les, es per a en sec quan se li pregunta per qui viu en elles. "No puc donar-li informació del rei espanyol", insisteix mentre gira el cap per continuar venent les bondats de l'hotel: "Aquestes cases tenen quatre habitacions. Aquestes de més endavant, tres i les del fons, una o dos però amb piscina privada".

villa isla nurai - visitabudhabi.ae

Piscina d'una de les villes de l'illa de Nurai / Foto: visitabudhabi.ae

A més de l'exercici, el tennis i la platja privada, segurament Joan Carles beu de tant en tant alguna que altra Estrella Damm, que és la cervesa de barril que serveixen en tot el complex. Segons conclou el diari espanyol, que titlla l'illa de "presó d'or", el súmmum de Joan Carles és que des de la seva vil·la veu cada dia els avions que surten des de l'aeroport "fins a qualsevol lloc del món, inclòs Espanya, on ell té vetada l'entrada". El cert és que res impedeix que l'Emèrit torni a Espanya més enllà del risc que es vegi obligat a passar comptes davant la justícia i, d'aquesta manera, posi encara en més perill el futur de la institució monàrquica.

 

Imatge principal: vista aèria de l'illa de Nurai / Foto: visitabudhabi.ae