El prestigiós diari nordamericà The New York Times publica aquest dimarts un contundent article contra la gestió que govern de Pedro Sánchez ha fet de la pandèmia del coronavirus i repassa com s'ha viscut a Espanya l'evolució del virus que ja ha matat a més de 13.000 persones.

El mitjà recorda que al principi de l'epidèmia el "fil argumental" del govern espanyol era que "Espanya s’enfrontava a una amenaça externa, però no arriscava una epidèmia domèstica".

"La crisi espanyola ha demostrat que un símptoma del virus és la tendència d’un govern rere l’altre a ignorar les experiències dels països on el virus s’ha produït abans", lamenta l'article, estenent la crítica a altres països.

El mitjà assegura que la lluita contra el coronavirus a Espanya només és comparable amb el que es va viure durant la Guerra Civil.

També denúncia de les lamentables condicions amb les que s'ha hagut de treballar als hospitals, "obligant metges i infermeres a utilitzar bosses d'escombraries en lloc de vestits mèdics" o "pacients dormint als passadissos". De fet, es destaca que Espanya és el país del món on més membres dels serveis mèdics han estat infectats.

Opacitat i dades incompletes

L'article enumera les dures situacions que s'estan vivint al país com la transformació del Palau de Gel de Madrid en una morgue, IFEMA en un hospital de campanya o la macabra trobada d'avis morts o abandonats a les residències.

"Espanya han defensat les seves accions posant de manifest les mancances d'altres nacions, i no hi ha dubte que té companyia en la seva tragèdia, però el progrés del virus al país no està perdonant la resposta del govern", carrega, recordant el retard de l'Executiu de Sánchez en prendre mesures dràstiques. 

Per últim, The New York Times també critica l'"opacitat" d'Espanya pel que fa les dades de realització de proves de coronavirus i cita experts que les consideren "massa incompletes" com per comparar-les amb cap altre país.