L’entitat ultraespanyolista 'S’ha Acabat!' i els antifeixistes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han protagonitzat aquest dijous un nou enfrontament. Els antifeixistes, organitzats sota el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Plataforma Antifeixista de la UAB van convocar una "botifarrada popular" a la universitat per "fer fora de la UAB" l'entitat espanyolista, que va anunciar que avui estaria present en una parada a la Fira d'Associacions de la universitat. Al migdia una quarantena de joves encaputxats s'ha presentat davant de la parada amb una pancarta que deia "S'ha Acabat fora de la UAB. Ni feixistes ni amics de feixistes" i reclamant que marxessin del campus universitari. Finalment, han intervingut els responsables de seguretat de la universitat i els Mossos d'Esquadra, que han carregat contra els manifestants antifeixistes per desallotjar-los. Finalment, els membres de 'S'ha Acabat!', escortats pels agents policials, han marxat de la universitat. 

Els joves espanyolistes enarboren una senyera falsa

La batussa també ha estat forta a les xarxes. Els antifeixistes van fer un fil assenyalant els lligams amb la ultradreta de 'S'ha Acabat!' i els seus membres, que mantenen un discurs que apel·la a la "neutralitat dels espais públics" o a la defensa del "constitucionalisme" enfront del "secessionisme totalitari", però que en diverses ocasions han mostrat símbols franquistes i feixistes. L'associació espanyolista, al seu torn, ha fet servir els codis de l'antifeixisme i sota l'etiqueta "alerta ultra" ha advertit de l'arribada del grup que els volia fer fora. Els han anomenat "cadells covards i mocosos de la Generalitat" per aparèixer amb la cara tapada i han agraït l'actuació dels Mossos. També han reivindicat la defensa de "la llibertat i la igualtat", i han compartit una imatge de dos membres enarborant la bandera espanyola i la senyera en un intent de reivindicar alhora la pertinença a Espanya i Catalunya, com ha fet històricament el nacionalisme espanyol de Ciutadans. Però la jugada no ha sortit bé perquè ràpidament els usuaris han apuntat que realment no era una senyera, perquè es tractava d'una bandera amb cinc barres vermelles i quatre de grogues, a la inversa de com és la bandera catalana. 

La dreta i la ultradreta surt en defensa de 'S'ha acabat!'

Els universitaris de 'S'ha acabat' no s'han pronunciat sobre aquesta ficada de pota, però sí que han compartit els múltiples missatges de suport de representants de Ciutadans, el Partit Popular o Vox. Una d'elles ha estat la diputada de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha lamentat que pateixin "episodis d'assetjament i assenyalament per intolerants nacionalistes" i els ha agraït que hagin "defensat amb valentia la llibertat". També s'ha pronunciat el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que ha atribuït a "cessions a les aules" els episodis de tensió a la universitat i ha assegurat que "Catalunya no és lliure, està emmordassada pel separatisme al carrer i a les institucions".