El cas Rubiales ha suposat un autèntic terratrèmol en el món del futbol, que ha tingut rèpliques a Catalunya, en bona part per les polèmiques declaracions del president de la Federació Catalana de Futbol, i exvicepresident des de divendres de l'espanyola, Joan Soteras. En un primer moment, el directiu es va posicionar al costat de l'andalús, provocant una allau de crítiques al país, assegurant que el seu discurs durant l'Assemblea Extraordinaria ja s'havia disculpat pels fets de la final del Mundial. Després, va canviar radicalment de posicionament i es va sumar a la resta de presidents autonòmics, demanant la seva dimissió. Finalment, va reconèixer que si bé Rubiales s'havia comportat malament, havia decidit fer-li costat per tornar-li el suport que ell li havia donat en aquests anys al capdavant de la Federació Catalana. Aquest comportament erràtic de Soteras no ha agradat gens al Govern, que inicialment li va demanar més contundència en les seves declaracions, però davant de la seva actitud, la portaveu Patrícia Plaja va deixar clar que per l'Executiu, no havia estat a l'altura i que no era la persona més adient per seguir al càrrec. Soteras va respondre que el Govern no era ningú per demanar-li la dimissió, i aquest dijous, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà ha instit en què "els fets són claríssims" i que a l'esport català "calen bons lideratges". 

Vilagrà s'ha pronunciat després de la reunió entre el Govern de la Generalitat i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, reivindicant-se com a "consellera d'Esports", ja que la secretaria general depèn del seu Departament, assegurant que la seva voluntat no és entrar en una "espiral de declaracions". A més, també ha tret pit del que ha descrit com una "aposta clara del Govern per l'esport femení" i per posar fi a la discriminació que encara pateixen algunes esportistes dones en el món del futbol. "El que volem és que tot l'esport català s'alineï amb aquests valors, perquè més dones arribin a l'elit i n'hi hagi més al capdavant de clubs i federacions", ha exposat Vilagrà, assegurant que ara, el que necessita l'esport català són "bons lideratges". La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va ser més contundent contra Soteras, de qui en va dir que no havia estat a l'altura i que no era la persona més adient per continuar presidint la Federació Catalana. 

Nous tombs del cas Rubiales

En les últimes hores, el cas Rubiales ha donat encara més voltes. Per un costat, la seva mare s'ha declarat en vaga de fam tancada en una església de la ciutat de Motril, a Granada, fins que la futbolista Jennifer Hermoso, a qui el seu fill va besar sense consentiment durant la celebració del Mundial, no "digui la veritat". A més, també s'han succeït les manifestacions a favor i en contra del president suspès de la Federació Espanyola i perfils propers a la ultradreta han filtrat a les xarxes socials un vídeo per intentar desacreditar la versió d'Hermoso. En aquest, que està gravat a dins de l'autobús de la selecció, apareix la futbolista amb algunes companyes fent broma del petó, intentant reforçar d'aquesta manera la versió que va donar Rubiales durant l'Assemblea i que després la jugadora va desmentir en un dur comunicat.