La Federació Catalana de Futbol ha fet costat a Luis Rubiales i el Govern ha respost, acusant l'organització de "blanquejar el masclisme". Després que el president de la RFEF s'hagi aferrat al càrrec i no hagi dimitit, el seu homòleg a Catalunya, Joan Soteras, ha assegurat que les declaracions de Rubiales sobre el petó sense consentiment a Jennifer Hermoso són "creïbles". "Crec que avui sí que ha demanat disculpes com s'han de demanar", ha considerat Soteras sobre el discurs a l'assemblea extraordinària de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). 

🔴 Luis Rubiales no dimiteix, DIRECTE | Reaccions i última hora

Tot i això, és veritat que el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha indicat que els "actes i actuacions" de Rubiales no han agradat a l'entitat, motiu pel qual ha expressat la intenció de convocar la comissió executiva "per fer una valoració exacta del que ha passat i decidir quina és la posició". En aquest sentit, el Barça ha trencat el silenci i ha evitat demanar la sortida del president de la RFEF —tot i que les jugadores blaugranes s'han manifestat "a mort" amb Jennifer Hermoso.

La resposta del Govern

Davant les declaracions de suport a Rubiales, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, ha replicat a Soteras que qualificar de "creïbles" les explicacions del president de la RFEF és "blanquejar el masclisme". En un missatge a Twitter, Caula ha dit que dir que són creïbles és "blanquejar el masclisme i defensar un personatge que hauria de plegar immediatament". També ha dit que Rubiales no ha demanat disculpes, sinó que "ha faltat al respecte de nou a tot un col·lectiu".

Mentre que la FCF ha fet costat a Rubiales, el president de la Federació Navarresa de Futbol, Rafael del Amo, ha dimitit com a president del Comitè Nacional de Futbol Femení i vicepresident de la RFEF. Per què? Perquè no pot estar en un projecte en el qual no creu: "He presentat la meva dimissió després de veure que Luis Rubiales continua encapçalant la Federació. He sigut l'únic president que li ho ha dit mirant-lo a la cara. Vaig creure en un projecte femení que no hi havia i ell va apostar-hi, amb 27 milions d'euros, estic molt agraït. Però crec, sobretot pel que va passar en la llotja, que és inacceptable". Després d'ell, hi ha hagut una onada de dimissions a les federacions territorials.