L'exdiputada d'ERC al Parlament de Catalunya, Núria Picas, ha lamentat el paper que estan assumint els partits independentistes davant de la situació que s'està vivint amb la presidenta suspesa, Laura Borràs. La corredora de muntanya considera que el sector independentista "no està anant pel camí que a mi m’agradaria". En una entrevista al Via Lliure de RAC 1 ha assegurat que ara mateix "puc ser molt més útil fora del Parlament que no pas estar lluitant per una cosa que no veig que vagi encarrilada en la manera que jo penso que ha d’anar". En una conversa des del Parc de Bombers de Berga, on treballa com a bombera, Picas ha dibuixat la línia a seguir "hem d’anar tots a l’una. Han aconseguit el que volien, que estiguem separats. Em cau la cara de vergonya amb el que està passant ara mateix al Parlament". En referència a la seva sortida ha indicat "decideixo fer un pas al costat fins que no se solucioni aquesta desunió. No podrem arribar a cap lloc, això és un treball en equip".

Retorn a la competició

La corredora Núria Picas té un palmarès envejable marcat per un munt de medalles d'or, entre les quals destaca, que va ser la guanyadora de la primera edició de l'Ulltra Trail World Tour, un circuit de 10 ultra trails celebrats arreu del planeta al llarg d'un any. La mala sort amb una lesió fa uns anys va aconseguir apartar-la de les curses "hi ha hagut una aturada molt important de gairebé tres anys". Picas es va trencar l’os astràgal, el seu "tendó d’Aquil·les", i el 2020 la van operar. Durant aquesta entrevista, Picas ha deixat caure que aviat tornarà a participar d’alguna cursa. Ara torna a entrenar "d’una nova manera". "Potser veureu Núria Picas una temporada més", ha avançat.

La posició d'ERC

La posició d'ERC davant la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament és ferma. La vicepresidenta primera, qui actualment exerceix les funcions de la presidència del Parlament, Alba Vergés, ha fet una crida a Junts per Catalunya perquè triïn algú per assumir aquestes funcions. Vergés ha remarcat que des d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) insten els seus socis de Govern a escollir algú de les files de Junts per substituir Laura Borràs, ja que a l'acord d'investidura es recollia que aquest càrrec queia en mans de Junts. "He assumit les funcions i atribucions de la presidència en una situació no volguda", destacava Vergès en una entrevista fa només uns dies, qui insistia en la necessitat de treballar per complir l'acord d'investidura. "Ho facilitarem tot per complir aquest acord", ha afirmat en nom de la seva formació i ha afegit: "Els emplacem al fet que diguin una fórmula per fer-ho possible".