No plou al gust de tothom, ni tan sols dels qui formen part del mateix partit. El procés per aconseguir una investidura de Pedro Sánchez està generant moltes discrepàncies entre els socialistes. La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, no ha dubtat en respondre què pensa dels seus companys de partit, García-Page i Lamban, quan li ha preguntat Lídia Heredia als Matins de TV3, sobre les seves declaracions en contra d'un pacte amb Esquerra: "Han estat molt inoportuns. Encara que siguin els meus companys no coincideixo en absolut". 

Recordem que el president manxec Emiliano García-Page va arribar a ironitzar sobre una investidura amb els independentistes assegurant que "per Reis cap espanyol i espanyola vol vaselina". I ho va acabar de guarnir el seu homòleg aragonès, Javier Lambán, definint Esquerra "d'un partit indesitjable per la governabilitat". Les discrepàncies han anat més enllà i ambdós han carregat contra el secretari del PSC, Miquel Iceta. Lambán ha arribat a titllar Iceta de "supremacista". Amb tants fronts oberts, Marín aposta per parlar però tampoc dubta a l'hora de defensar els socialistes catalans encara que això comporti una confrontació interna. 

Sobre la trucada encara no produïda de Sánchez a Torra, l'alcaldessa Marín no es mulla. Admet que "és millorable però es tracta d'una fórmula més", responent si trucar a la resta de presidents autonòmics per justificar la conversa amb Torra és una manera poc encertada de camuflar l'objectiu. No ha entrat en analitzar les formes sinó la finalitat. De totes maneres, també fa una crida al president del govern en funcions Pedro Sánchez: "Té l'obligació de parlar amb tothom" ja que és ell qui té la clau de la governabilitat.

A l'entrevista també s'han abordat altres qüestions centrades en la Generalitat de Catalunya. Marín no descarta reeditar un tripartit encara que ara "no ho considera prioritari" i ha reiterat el desig de trobar acords i parlar amb tothom. Per posar l'exemple, ha escombrat cap a casa: "Jo personalment el que intento és generar ponts. Estic governant a la Diputació de Barcelona amb Junts per Catalunya i hi ha moltes coses que ens uneixen". Malgrat que també ha admès que, de moment, no ha visitat cap pres polític a Lledoners, Mas d'Enric o Puig de les Basses.