Una trucada que encara no s'ha produït ha obert el meló de la polèmica. El primer secretari socialista al Parlament, Miquel Iceta, ha fet saltar totes les alarmes aquest matí quan ha confirmat que "Pedro Sánchez va trucar ahir a Quim Torra". Ho ha dit al Matí de Catalunya Ràdio, davant la sorpresa de la periodista Mònica Terribas, que l'entrevistava i li ha preguntat a quina hora s'havia produït la trucada i com havia anat, ja que no havia transcendit. Iceta ha dit que no tenia els detalls però que ho havia llegit en un teletip.

La confusió, posteriorment, ha estat aclarida per la mateixa Terribas, que ha rectificat les paraules d'Iceta quan ha acabat l'entrevista, i ha concretat que el secretari socialista es referia a la trucada que Sánchez teòricament ha de fer a Torra i que lamentava que ara aquest es queixi i digui "que no serveix per a res".

Les declaracions han provocat una tempesta de reaccions. La primera, la del mateix Quim Torra, que ha desmentit les paraules d'Iceta definint-les d'engany: "El president Sánchez no va trucar-me ahir, com tampoc va despenjar el telèfon en un moment de màxima gravetat al país quan jo li trucava". I defineix que la negociació està "basada en mentides".

El president a l'exili Carles Puigdemont també ho ha desmentit a través de Twitter: "Iceta ja va mentir quan va dir que havia parlat amb els familiars dels presos. Ho torna a fer, enmig d'ofenses gratuïtes al president de la Generalitat". I demana que el socialista rectifiqui.

Fonts de la Moncloa també han desmentit les paraules d'Iceta, i el mateix primer secretari del PSC finalment ha admès que arran de la reacció de Torra a l'anunci de la trucada, "vaig entendre que la trucada ja s'havia produït". En tot cas, no s'ha disculpat per l'error.