L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha posat en valor aquest dijous el pacte entre el PSC i Junts a la Diputació, que ha assegurat que va costar molt però que ara és un "èxit", i preguntada per si veuria possible replicar un pacte entre PSC i Junts a la Generalitat, ha estat clara: "Tant de bo es pogués aconseguir".  

La dirigent socialista ha assenyalat que si l'èxit a l'ens provincial s'ha aconseguit és perquè les dues formacions "estan treballant en allò que les uneix i no pas en allò que les separa", i ha insistit que seria molt bona notícia que al Parlament formacions amb posicions diverses poguessin treballar plegades. Així doncs, ha insistit que si és una fórmula que s'ha aplicat a la Diputació, es podria aplicar a altres llocs: "Per què no?", s'ha preguntat en un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

Més enllà de pactes, Marín també ha valorat un tema d'actualitat com és l'acord pel català que han acordat quatre grups del Parlament com els socialistes, ERC, Junts i Comuns, amb l'objectiu de modificar la llei de Política Lingüística sense fixar percentatges, després de les últimes imposicions dels tribunals espanyols per la sentència que imposa el 25% del castellà. Aquesta modificació implica, entre altres coses, que quedi en mans dels centres educatius l'aplicació tant del català com del castellà a les aules, i Marín ha dit que aquesta modificació serà útil.

Acord pel català

En la seva intervenció ha defensat el model d'immersió lingüística i ha qualificat de greu error polititzar la llengua. Segons la seva opinió, a l'Hospitalet cal aplicar-hi "la màxima immersió" perquè el castellà es parla "a tot arreu", i el que cal, considera, és garantir el màxim aprenentatge del català per tal que els alumnes de la ciutat "tinguin les mateixes oportunitats que la resta". 

Sobre el cas de pressumpta apropiació indeguda en la trama del Consell Esportiu de l'Hospitalet, s'ha mostrat convençuda que no anirà a judici, i que podrà repetir com a candidata a les properes eleccions municipals: "No es produirà aquest judici oral, estic convençuda. Per això estic convençuda que seré la candidata. Jo em presentaré, ho tinc claríssim". L'alcaldessa ha assegurat que està tranquil·la i ha recordat que ha demanat l'arxivament de la causa i que ha estat a la disposició de la justícia des del primer moment: "El temps de la justícia és més lent del que a mi m'agradaria. Confio plenament que això es resoldrà".