La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, confia que la causa pel delicte de prevaricació i malversació de cabals públics en el cas del Consell Esportiu s'acabi arxivant. En una entrevista al Cafè d'Idees d'RTVE, Marín diu que si això no passa i se li acaba obrint judici oral prendrà "les decisions que toqui". No ha especificat, però, si dimitirà. "Evidentment, compliré amb el codi ètic".

El codi ètic del PSC, de fet, no concreta si hauria de dimitir del càrrec i només preveu que el partit la pugui suspendre de militància temporalment. Marín, a més, reconeix que vol repetir com a candidata a la reelecció el 2023 per poder acabar projectes com el soterrament de les vies, la transformació de la Gran Via o el clúster biomèdic.

Sorpresa amb el canvi d'Iceta

Pel que fa als canvis al govern espanyol, Marín ha admès que li va sorprendre el canvi d'Iceta al Ministeri de Cultura i també la sortida de José Luis Ábalos del Consell de Ministres, però ha negat que això perjudiqui el diàleg amb la Generalitat.

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat s'ha mostrat convençuda que aquestes "ganes" de resoldre el conflicte català també estaran presents en l'agenda de la nova ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que ha assumit aquesta cartera en substitució de Miquel Iceta.

Contenta amb el canvi de postura del PSOE

També ha subratllat el canvi que ha fet el PSOE respecte al conflicte català i emplaça als dos governs a "seguir dialogant" per trobar-hi una solució. "El president del govern espanyol ha estat molt valent. Ha posat l'interès general per sobre del partidista, partidari o personal", ha aplaudit Marín en aquest sentit. També ha reconegut "tenir una bona relació" amb el president Puigdemont, i ha dit que cal "parlar" sobre la seva situació, tot i que no ha especificat quina ha de ser la  via perquè pugui tornar a Catalunya. 

Respecte a la resolució del TC sobre el primer estat d'alarma (que ha declarat il·legal), Marín ha dit que "no sé si era legal, però era necessari" i diu que va ajudar a "salvar moltes vides". La presidenta del PSC ha lamentat la "inseguretat" que genera l'Alt Tribunal amb aquesta decisió, que deixa en l'aire moltes de les multes que es van posar en aquests primers dies de pandèmia i també planteja dubtes a l'hora d'aprovar noves restriccions.

 

Imatge principal: La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín / El Cafè de les Idees.