Segueixen les declaracions a l'Audiència Nacional pel cas Villarejo i, amb elles, l'obertura de nous fronts a les anomenades "clavegueres de l'Estat". Enrique García Castaño, col·laborador íntim de l'excomissari José Villarjeo, va explicar dimarts que el govern de Mariano Rajoy va rebre un pen drive amb informació robada a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. En concret, García Castaño va relatar que l'havia lliurat ell mateix a Francisco Martínez, exnúmero dos del llavors ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

De moment, el magistrat no havia citat Francisco Martínez a declarar en qualitat d'investigat en considerar que no hi havia prou indicis, però, després d'aquesta declaració, el tribunal estudia fer-ho. Segons ha informat el Confidencial Digital, l'Audiència Nacional està revisant de nou la declaració de García Castaño per determinar si hi ha prou proves per citar l'exnúmero dos d'Interior.

Versions contraposades

García Castaño va explicar que va aconseguir sostreure informació personal de Bárcenas en el marc del dispositiu Kitchen, quan era cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) i investigava el finançament irregular del Partit Popular, i afirma haver-la lliurat a Francisco Martínez. Tanmateix, des del Ministeri s'ha desmentit i s'ha reiterat que no s'ha participat en "cap il·legalitat" i han negat totalment els fets.