El secretari d'Organització del PSOE d'Andalusia, Noel López, ha comunicat aquest dimarts que s'aparta "temporalment" de les seves funcions com a secretari d'Organització del PSOE d'Andalusia per defensar la seva "innocència" i "honorabilitat" i alhora "preservar de qualsevol dany la imatge del partit", davant la seva implicació en l'escàndol del segrest a una regidora socialista al poble de Maracena (Granada). 

El secretari general del PSOE-A, Juan Espadas, ha mantingut aquest matí una reunió amb els secretaris provincials del PSOE andalús per analitzar els resultats de les eleccions municipals de diumenge passat a Andalusia i definir el Comitè de Campanya per a les eleccions generals del 23J. En aquesta trobada, Espadas ha informat els secretaris provincials de la petició formulada per López, d'“apartar-se temporalment” de les seves funcions “en aquesta etapa, en què a més es coordinarà i gestionarà la imminent campanya electoral”. 

La setmana passada López va subratllar que no té cap "vinculació amb els fets" que investiga el Jutjat d'Instrucció número 5 de Granada per aquest segrest, i en aquest sentit va remarcar que no està "imputat" en aquesta causa. Aquest dimarts, en el comunicat que ha emès per explicar la seva dimissió, ha reiterat la seva innocència i ha titllat de "falses" les acusacions que el relacionen amb el cas. Amb tot, ha expressat que s'aparta "amb la convicció que ajudarà a evitar que difamacions o interpretacions interessades distreguin de la principal tasca, en referència a les pròximes eleccions. 

La investigació judicial considera a López i l'alcaldessa de Maracena, Berta Linares, com a presumptes inductors del segrest de la regidora Vanessa Romero. L'autor material, que es troba a la presó des de fa tres mesos, va ser la parella de Linares, Pedro Gómez, que va entrar al cotxe de Romero i la va tancar al maleter. Presumptament, l'objectiu del segrest era dissuadir la regidora perquè no publiqués informacions que desvelaven un cas de corrupció.

Tanmateix, és cert que López de moment no ha estat imputat, perquè és diputat per Granada al Parlament Andalús i, per tant, aforat, de manera que la seva possible imputació l'haurà de decidir el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA). El que també va ser alcalde de Maracena ha reiterat la seva "plena" confiança en la justicia i s'ha mostrat convençut que "posarà llum sobre l'enorme desraó que estic vivint en aquests moments".