El que va ser secretari d'Estat de Seguretat en el ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez, s'ha acollit aquest divendres al seu dret a no declarar davant del jutge i la Fiscalia Anticorrupció, que l'havien convocat en qualitat d'investigat per la seva presumpta participació en l'anomenada operació Kitchen per la qual s'hauria espiat l'extresorer del PP Luis Bárcenas per sostreure-li documentació sensible del partit.

Martínez, convocat a les 10.30 hores, ha anat poc abans a l'Audiència Nacional acompanyat del seu advocat, i minuts després abandonava les instal·lacions després de declinar la possibilitat de prestar declaració perquè les actuacions estan sota secret, segons informen fonts jurídiques.

L'Operació Kitchen s'investiga a la setena peça separada i secreta de la macrocausa que se segueix per les activitats il·lícites del comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo. Se centra en l'existència d'un operatiu presumptament parapolicial desenvolupat el 2013 i pagat amb fons reservats. Una operació de la qual, segons diferents investigats que ja han prestat declaració davant del jutge, Martínez tenia coneixement.