El partit ultra Vox, la tercera formació política d'Espanya, ha provocat un segon enfrontament amb Anglaterra per la consellera Clara Ponsatí, i la polèmica ha arribat al diari The Times. Si fa un dies el líder de Vox, Santiago Abascal, proposava tancar la reixa de Gibraltar com una mesura de pressió contra el Regne Unit, avui el diari conservador britànic s'ha fet ressò de la proposta de congelar totes les extradicions que demani la Gran Bretanya i d'oferir Espanya com a refugi.

"Madrid hauria de retirar-se dels tractats d'extradició i permetre que els delinqüents britànics s'amaguin a Espanya, en represàlia per no haver lliurat a la política catalana Clara Ponsatí, segons ha indicat el líder del partit ultranacionalista espanyol Vox", apunta The Times.

The Times

Segons el diari londinenc, d'aquesta manera Abascal ha "assenyalat amb el dit països com Escòcia, on la professora Ponsatí, exconsellera d'Educació de Catalunya, es prepara per a una nova batalla contra l'extradició, i també Bèlgica, on viu l'expresident català Carles Puigdemont".

"Vox s'ha convertit en el tercer partit més gran d'Espanya després de les eleccions generals, més que duplicant el nombre d'escons, de 24 a 52", ha afegit.