La dreta espanyola torna a poc a poc a homogeneïtzar-se. Si durant uns anys semblava que la dispersió d'aquesta la fragmentaria, ara les tendències en les enquestes comencen a canviar. El gegant de l'extrema dreta espanyola que semblava que no pararia de créixer mai es desinfla. En els darrers sondejos després de les eleccions andaluses, el PP continua el seu creixement mentre Vox s'estanca. En la darrera enquesta d'IMOP-Insights per El Confindencial aquesta nova tendència es repeteix, fins i tot, es mostra com Vox perdia un escó i es quedaria amb 51, escenari fins ara quasi inimaginable. Mentrestant, l'efecte Feijóo duria als populars a repetir la victòria de Mariano Rajoy el 2016 amb 137 diputats, 48 més que els que tenia fins ara. 

Mentre la formació de Feijóo concentraria el 33% dels vots, els partidaris d'Abascal es quedarien amb menys de la meitat dels vots del seu rival a la dreta. Des de la patacada que va experimentar el partit d'extrema dreta a les eleccions d'Andalusia les enquestes deixen de somriure'ls. Res creix per sempre i Vox podria haver arribat al seu màxim, malgrat que els dirigents giren l'esquena als nous auguris electorals. Per la seva banda, el PP segueix creixent i allunyant-se del PSOE per consolidar-se com primera força. Una situació molt diferent de la de Ciutadans, als que MOP-Insights els calcula que no aconseguirà cap representant al Congrés dels Diputats. 

el confidencia enquesta agost 2022

Font: El Confidencial

Mal moment per l'esquerra espanyola 

En canvi, els partits que ara ocupen La Moncloa no passen pel seu millor moment. El PSOE torna a resultats per sota dels 100 escons a les enquestes. Una situació que havia superat després dels seus pitjors resultats relacionats amb els pitjors moments de la pandèmia. Els socialistes havien recuperat posicions en els sondejos durant els primers dies de la guerra d'Ucraïna, però amb el desenvolupament de la crisi energètica la formació encapçalada per Pedro Sánchez ha tornat a recular. Actualment, obtindria 93 diputats, perdent 27 respecte a les eleccions de 2019. 

La situació és similar amb el seu soci de govern, Unidas Podemos. En el cas de la formació morada, passaria de 35 diputats a 23 perdent 12. El nou projecte de Yolanda Díaz no sembla engrescar com es preveia quan es va començar a gestar. De manera que La Moncloa s'allunya dels seus actuals residents. 

Pel que fa als partits catalans, unes noves eleccions no suposarien grans canvis per aquests. Tant Esquerra Republicana de Catalunya com Junts per Catalunya mantindrien els seus resultats actuals, 13 diputats i 8 i respectivament. Mentre que la CUP sumaria un escó més, quedant amb un total de 3.