L'exdiputat de Cs Toni Cantó ha rebut una nova oferta de feina, en aquest cas de l'entorn del partit espanyolista. Després de la denominada Oficina de l'espanyol que li va crear la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), ara l'exlíder de la formació, Albert Rivera, li ha ofert ensenyar oratòria en el seu postgrau.

El mateix Cantó ho ha anunciat a la xarxa. "És un honor formar part del gran planter docent que ha muntat Albert Rivera per al postgrau en management i lideratge polític de la Universitat Cardenal Cisneros. Participaré en les àrees d'oratòria i comunicació", ha assenyalat.

Toni Canto

Entre els professors del seminari també hi ha l'escriptor Mario Vargas Llosa, la periodista Gloria Lomana, l'exministre Josep Piqué, la periodista Maria Casado, l'exalcalde de Madrid Alberto Ruiz Gallardón, el director de teatre Albert Boadella i l'exdiputat socialista Eduardo Madina, entre d'altres.

Des que va abandonar la primera línia política, Toni Cantó ha rebut ofertes però no eren del seu estricte entorn polític. La més sonada va ser el passat mes de juny, quan Isabel Díaz Ayuso el va designar director de l'àrea de l'Oficina de l'Espanyol, un òrgan de nova creació amb el qual la Comunitat de Madrid pretenia convertir Madrid en la capital del castellà a Europa. 

La presidenta de Madrid va trobar d'aquesta manera un destí per a un polític que el va acompanyar en la campanya de les eleccions autonòmiques del 4-M, quan va plantar Cs, però es va quedar fora de l'Assemblea madrilenya perquè el Tribunal Constitucional el va excloure de la llista electoral, perquè no complia els requisits d'empadronament. 

El "xiringuito"

 

Tant el PSOE com Más Madrid van afirmar que s'havia creat un "xiringuito" per a Cantó. Aquesta oficina té com a objectiu "la interlocució amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i la col·laboració activa amb entitats dins de l'àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l'impuls de l'espanyol".

Vox, que és el soci del Partit Popular a la Comunitat de Madrid i que va votar afirmativament la investidura d'Ayuso, va criticar aquest nomenament de Toni Cantó. Per a Rocío Monasterio, la decisió "no és encertada, és una pena i no li fa cap favor" a l'exdiputat de les Corts Valencianes. 

Per part de Ciutadans, que no va obtenir representació a l'Assemblea de Madrid a les darreres eleccions, Edmundo Bal (que va ser el candidat als comicis del 4 de maig i és excompany de partit de Cantó) va ironitzar sobre el nou càrrec: "En perfecte espanyol dic que això és el que defineix la paraula 'xiringuito'". Bal entén que es tracta d'un "servei administratiu creat per a una necessitat que no existeix". El diputat de Ciutadans al Congrés considera que suposa "una mala gestió dels fons públics" perquè mai ha percebut que l'espanyol estigués "amenaçat" a Madrid.

Ruptura al març

 

Toni Cantó va sortir del partit espanyolista d'Inés Arrimadas el mes de març, després de la moció de censura fracassada a Múrcia i la convocatòria d'eleccions anticipades a Madrid. Poc després, l'actor de professió va començar a donar suport públicament a Isabel Díaz Ayuso. A finals de març, es va conèixer que Cantó aniria de número 5 a la llista dels populars per les eleccions de la Comunitat de Madrid, però va ser llavors quan es van adonar que no havia estat empadronat a temps i va decaure de la llista.