Llum verda del Consell de Ministres a la nova llei de l'avortament.  Primer pas d'una nova legislació que no només introdueix novetats pel que fa a la interrupció voluntària de l'embaràs. Entre la novetat destaquen la baixa laboral per regles incapacitants o el permís retribuït a partir de la setmana 39 d'embaràs. Tot i que la llei introdueix diversos canvis, n'hi ha que han quedat fora del text final, com la reducció de l'IVA en productes d'higiene. 

El gran promotor de la nova llei ha estat el Ministeri d'Igualtat, amb  Irene Montero al capdavant. Tot i això, per ultimar i articular alguns punts de la llei han hagut de treballar conjuntament amb altres ministeris. La col·laboració més difícil ha estat amb el ministeri d'Hisenda, liderat per Maria Jesús Montero, ja que hi ha hagut xocs per l'IVA dels productes per la regla.

 

Canvis en l'avortament 

La normativa de l'avortament a l'Estat espanyol es veurà modificada en diversos àmbits. El principal canvi interpel·la directament al dret a l'avortament dels menors. Amb l'aprovació de la llei les menors de 16 i 17 anys podran avortar sense necessitar el permís dels pares. Es tracta d'un canvi que persegueix tirar enrere la reforma que va fer el PP de la llei de l'avortament, que obliga a les menors de 18 a comptar amb el permís patern per poder interrompre el seu embaràs. Eliminar l'obligatorietat del consentiment parental en aquests casos pretén donar més llibertat i protegir a les joves d'aquesta edat amb contextos familiars difícils. "Cal deixar d'infantilitzar les dones", ha subratllat a TV3 la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez. 

A part de facilitar l'accés a l'avortament a les joves de 16 i 17, també es vol fer més accessible en els centres públics. En els darrers anys, en molts territoris de l'Estat espanyol l'accés a l'avortament en un centre públic es veia molt limitat, limitant per extensió el dret al lliure accés d'aquest dret. Tot plegat es revertirà amb la nova normativa, ja que preveu garantir que les dones puguin accedir a l'avortament al centre públic més proper al seu domicili, per a la qual cosa es crearà un registre d'objectors de consciència que permeti organitzar els serveis.

Hi ha més novetats en la legislació de l'avortament. Una molt destacada és que s'eliminen els tres dies de reflexió obligatoris que s'imposava a les dones que volien avortar. La llei també inclou baixa incapacitant per interrupció voluntària de l'embaràs i s'hi incorpora la provisió d'assistència i acompanyament integral i especialitzada en els casos d'interrupció de l'embaràs, segons exposa el Ministeri, 

Baixa menstrual 

Amb la nova llei de l'avortament, l'Estat espanyol s convertirà en el primer país europeu i dels pocs del món que reconegui els permisos menstruals. La normativa permetrà a les persones que tinguin regles molt doloroses demanar una baixa, els dies de la qual no estan fixats pel text legislatiu. Ha estat un dels aspectes més controvertits de la nova llei. Dins del mateix govern espanyol, hi havia veus que assenyalaven que la mesura estigmatitzaria les dones. Tot i això, des del ministeri d'Igualtat s'ha reivindicat que cal no banalitzar el dolor de les dones, que segons recolen els experts pot arribar a ser incapacitant. Aquesta baixa serà finançada 100% per l'Estat.

Gestació subrogada: violència reproductiva 

La nova llei és molt clara: es reconeix la gestació per substitució (ventres de lloguer) com una forma de violència contra les dones, segons informa el Ministeri. Es tracta d'una afirmació que ha aixecat polseguera, però ha passat el tall i formarà part del text final. No és, ni de bon tros, l'única violència reproductiva que reconeix la legislació. També s'inclouen l'esterilització forçosa per a les dones amb discapacitat o l'embaràs i l'avortament forçós.

Canvis en el permís per embaràs 

El Ministeri d'Igualtat ha tingut una victòria a mitges amb la nova llei de l'avortament. Inicialment, es pretenia aprovar un permís retribuït per a les embarassades que comencés la setmana 36 de gestació. Tot i això, les negociacions amb el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social han acabat amb un permís a partir de 39 setmanes, una concessió a mitges que ha hagut de fer Igualtat. Malgrat tot, aquesta no ha estat la negociació més difícil. 

L'IVA, inamovible (per ara)

On un Ministeri no ha donat el seu braç a tòrcer ha estat el d'Hisenda. L'establiment d'un IVA superreduït per a productes d'higiene menstrual no estarà inclòs a la llei de l'avortament malgrat ser una mesura que formava part de l'acord de coalició. El ministeri d'Hisenda s'estima més que aquesta reducció entri a través d'uns pressupostos i no una llei. Per la seva banda, Igualtat ha reconegut que li hauria agradat que s'hagués inclòs aquesta mesura en la llei de l'avortament, però ha deixat clar que "ho lluitarà" perquè estigui aprovat aquesta legislatura, encara que no sigui en aquesta llei.