Nova petició de presó per al raper Pablo Hasél. Aquesta és de dos anys i mig més, que se sumarien als dos anys i mig més pels quals ja compleix condemna més una nova sentència de 16 mesos que va rebre el passat mes de març.

En aquesta ocasió es tracta d'uns tuits contra el Betis en què el raper desitjava que l'avió de l'equip s'estavellés pel suport expressat al jugador ucraïnès Roman Zozulya, a qui acusa de "nazi". Concretament, Hasél va escriure: "A la plantilla del Betis que defensa el nazi, si no fos perquè també moririen pilots i hostesses, li desitjaria que el seu avió s'estavellés". En un altre tuit va escriure: "Porqueria de jugadors del Betis parlant de linxament contra el jugador nazi; linxament és el que fan els nazis".

El raper s'ha defensat davant de la jutgessa de Sevilla que porta el cas al·legant que els tuits en els que va arribar a desitjar que l'avió del Reial Betis "s'estavellés" només tenien com a finalitat "denunciar els crims" del jugador al seu país. Rivadulla ha declarat per videoconferència des de la presó de Ponent (Lleida), on està ingressat des de mitjans de febrer per complir una condemna de nou mesos per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

"Hi ha incomptables proves que Zozulya és un conegut nazi que estava donant suport explícit a milícies ucraïneses que bombardejaven i assassinaven nens", ha exposat l'acusat durant el judici, en què només ha respost a la seva advocada. "Només pretenia denunciar aquest context de crims a Ucraïna i als còmplices d'aquest nazisme", ha afegit Hasél, qui en relació amb la querella del Betis ha recordat que abans dels seus tuits ja va haver-hi "nombroses denúncies contra el jugador i els clubs que el van contractar".

Els arguments del Betis

L'advocada del Betis ha lamentat que el raper "ha aconseguit associar el Betis amb la defensa del nazisme" i ha considerat que "això no pot passar com un simple comentari groller o de mal gust" perquè "ha intentat difamar un col·lectiu". La lletrada també acusa per coaccions perquè Zozulya, després de retornar al Betis, "no va poder exercir la seva professió".

La Fiscalia demana l'absolució

La Fiscalia, per la seva banda, ha sol·licitat l'absolució de Pau Rivadulla, nom real del músic, en entendre que els tuits són "grollers", però no un delicte, segons han informat fonts judicials a Efe. Tampoc va haver-hi coaccions, ha afegit, perquè "unes declaracions contra un individu no tenen entitat per constrènyer tot un club".

El Jutjat penal número 9 de Sevilla ha deixat aquest dilluns vist per a sentència el judici contra Hasél, per qui el Betis ha elevat a definitiva la seva petició de dos anys i mig de presó i una multa de 5.400 euros per un delicte d'odi, així com altres multes de 6.000 i 1.200 euros per injúries i coaccions, respectivament.