Nova condemna contra el raper català Pablo Hasél. L'Audiència Nacional li ha sumat un any i quatre mesos més de presó per no haver pagat la multa de 29.340 euros que li va imposar quan el va condemnar a nou mesos per enaltiment del terrorisme.

En un decret, que pot ser recorregut, el servei d'executòries del tribunal espanyol estableix una nova liquidació de la condemna imposada a Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i les institucions de l'Estat i li obliga a complir un total de dos anys i un mes de presó.

L'Estat ja va intentar cobrar-se aquests diners amb l'embargament dels béns del processat, intent que va resultar fallit perquè no van trobar cap propietat que pogués satisfer la demanda. Per aquest motiu se l'ha acabat declarant insolvent.

A més, el raper acumula una altra condemna de dos anys i mig més per amenaçar un testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida. Aquesta condemna va ser confirmada per l'Audiència Nacional el passat mes de febrer i des de l'entorn de Hasél van denunciar que es tractava d'una "operació d'Estat". La defensa de Hasél sempre ha negat que el raper agredís el testimoni, a qui acusen de ser confident de la policia i de mentir durant el judici.

La resposta de Hasél

A través d'un comunicat, la plataforma que li dona suport ha reiterat que les causes contra el raper són una "operació d'Estat per tancar en Pablo el màxim temps possible". Per a la plataforma Llibertat Pablo Hasél aquesta nova condemna "deixa en evidència un cop més l'afany de venjança d'aquest Règim i el seu desig de castigar-lo per la seva lluita democràtica i antifeixista".

comunicado condena pablo hasel

"En Pablo no ha fet front a la multa per la terrible injustícia que és que, a més de tenir-lo empresonat, a més que ens saquegin dia a dia, a sobre ens demanin pagar multes estratosfèriques per denunciar les misèries del règim", han criticat.

La seva defensa ha informat que la condemna no és ferma i que està treballant per tombar-la. També asseguren que se sabrà en poc temps si ho aconsegueixen. "Mentrestant, ens toca seguir lluitant des dels carrers per exercir la suficient pressió que l'alliberi", han conclòs.

L'empresonament del raper va provocar protestes i aldarulls arreu de Catalunya que van acabar amb més d'un centenar de detinguts, dels quals una desena es troben empresonats provisionalment en espera de judici.