Isabel Díaz Ayuso fa poc que es van convertir en la nova presidenta del partit Popular de Madrid, però ja ha posat en marxa la maquinària per introduir modificacions en la línia del partit. La renovació d'Ayuso ve directament de l'extrema dreta. Segons publica El Español, Rafel Núñez Huesca, el creador de la marca Vox, seria el fitxatge estrella de la nova líder popular madrilenya per al rearmament ideològic del partit. Núñez Huesca es conegut per batejar el projecte polític que Santiago Abascal, Javier Ortega Smith i Iván Espinosa de los Monteros començaven a gestar l'any 2013. La marca que va crear Núñez Huesca ha acabat tenint molt èxit i va col·laborar amb la formació d'Abascal durant un gran període de temps. Ara, però, hi ha un canvi significatiu en la seva carrera. 

Núñez Huesca ha estat designat coordinador del comitè d'estratègia, un càrrec que compaginarà amb el que ja ostenta com a assessor de la presidenta de Madrid, des del 2019. El seu nou càrrec el deixa com a responsable de generar una nova estratègia discursiva per al nou PP d'Ayuso, el qual vol arraconar tant Vox com l'esquerra a les eleccions que els esperen el 2023

Tendència personal 

Si bé la nova feina de Núñez Huesca consisteix a encarar-se a Vox, un dels seus exits professionals més destacats, això no implica que la seva connexió amb la formació d'extrema dreta s'hagi extingit. Segons fonts properes al nou fitxatge d'Ayuso consultades per El Español, ideològicament és "més proper a Vox que al PP, encara que el perfil d'Ayuso l'atreu molt". Tant és la seva simpatia pel partit d'extrema dreta que seguiria mantenint una relació d'amistat molt propera amb Abascal. Les mateixes fonts el defineixen com un "publicista intel·ligent" amb una gran "capacitat per col·locar idees". 

Nova direcció

D'ençà que es va celebrar el congrés autonòmic del PP que va acabar amb Ayuso com a presidenta del partit a la regió, el nou discurs que vol per la formació començava a supurar a través del seu discurs. Presentar el PP com el "partit del poble", aquest és l'objectiu final. El poble al que apel·la Ayuso i el seu nou fixatge es trobarà un partit que, segons ells mateixos, "parla dels problemes reals dels espanyols", un mantra gairebé idèntic al de Vox. 

Tot i les similituds amb el seu rival directe, la formació d'Abascal, tot plegat no fa més que apuntalar la victòria d'Ayuso sobre Pablo Casado. Ara no només Casado queda fora de la fotografia, sinó que Ayuso no sembla tenir cap obstacle per imposar el discurs més radical que ha perseguit de fa temps.