La crisi interna del PP que li va costar el cap a Pablo Casado finalment ha culminat amb el triomf que Isabel Díaz Ayuso tant anhelava: la presidència del PP de Madrid. El Partit Popular celebra aquest cap de setmana a la capital espanyola el congrés extraordinari que ha escollit de la nova líder del PP a la Comunitat de Madrid amb el 99% dels vots, càrrec que fins ara ocupava Pío García Escudero. Precisament, Díaz Ayuso era l'única dirigent popular autonòmica que no comptava amb la presidència del partit a la seva comunitat, i la seva ambició per assolir el càrrec va ser un element clau en la seva pugna amb Casado. L'expresident del partit no ha estat convidat a l'acte.

La fi de l''era Casado'

Ayuso ha estat acompanyada en aquesta primera jornada pels presidents autonòmics del PP, la secretària general del PP, Cuca Gamarra; el coordinador general del PP, Elías Bendodo, i el sotssecretari institucional del PP, Esteban González Pons. Demà l'acompanyarà el president del partit, Alberto Núñez Feijóo, a qui Ayuso ha agraït la seva confiança "sense tuteles", al mateix temps que li ha traslladat que el PP madrileny és "casa" seva. "És tal la confiança que ha dipositat en nosaltres que cada vegada que ha parlat del congrés només ha preguntat "en què puc ajudar-vos", ha declarat. Malgrat l'escalada de tensions arran la crisi interna del partit, Ayuso ha aprofitat la seva victòria per escenificar la reparació de les relacions amb Almeida. "Al comitè de direcció hi haurà, el primer, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida", ha expressat Ayuso. Ha indicat que "José Luis" i ella no són "dues meitats". "Com tothom sap, per qüestió organitzativa ell va encapçalar una llista electoral i jo una altra en 2019. Vam ser dues llistes, però avui som un mateix equip", ha assenyalat.

Passar pàgina

La presidenta madrilenya ha dissenyat un PP "renovat gairebé al 100%" amb nous noms i quatre sotssecretaries que encapçalen Ana Millán, Jesús Moreno, Inmaculada Sanz i Jorge Rodrigo. A més, Alfonso Serrano serà el secretari general i ha integrat tant a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, com a persones del seu equip. La dirigent madrilenya ha demanat humilitat al seu nou equip, ja que vol "gent que vingui soferta a la política", que no tinguin "por als canvis ni a prendre decisions", respecte "sagrat a l'afiliat", entrega "absolut al ciutadà", professionalitat "en el servei públic" i ha prohibit, "sota amenaça de penal i targeta vermella", parlar "amb perspectiva de gènere". "Vull un equip que faci relleus atlètics, és a dir, que cedeixi el testimoni a temps, sense arribar mai a assaborir la decadència. Sense buits de poder ni pors. Estem aquí corrent a fons per un temps. Sense egos ni rancors: és molt probable que els que vinguin siguin millors que nosaltres. Sempre cal aspirar a anar a millor. Ningú ha de ser insubstituïble", ha manifestat en la seva intervenció.