El plagi del senador del PSC i president del Senat, Manuel Cruz, té cada dia un episodi nou de la mà del diari ABC que s'encarrega de destapar aquest frau. Aquest dijous el rotatiu publica quatre textos més, amb els quals ja són 15 parts copiades de forma íntegra sense cita en el manual de filosofia de Cruz. El president del Senat ha estat acusat, fins i tot, de copiar les acotacions i els exemples explicatius d'altres autors.

Manuel Cruz està acusat de plagiar nou filòsofs sense citar-los: Gianni Vattimo, Nicola Abbagnano, Mardones y Ursúa -en un una síntesi de Karl Popper-, Jesús Mosterín, Julián Marías, Carlos Solís, Richard Rorty i Gilles Deleuze.

El diari ABC va acusar aquest dimarts el president del Senat d’haver plagiat nou autors al seu manual de Filosofia contemporània que va publicar el 2002 i va reeditar el 2010, un fet que el PSOE va negar de forma categòrica en un comunicat difós a la premsa.

El PSOE va difondre un comunicat on negava taxativament el plagi i defensava el prestigi professional del president del Senat, “un catedràtic rigorós i un autor prolífic i reconegut” que “ha escrit 34 llibres, a més de nombroses publicacions acadèmiques i de pensament”.

El partit tancava files amb Cruz referint-se a les acusacions de "coincidències mínimes entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor. És a dir, coincidències en afirmacions sobradament conegudes entre especialistes perquè parlen de les mateixes obres i dels mateixos autors clàssics”