Un més. Un nou àudio de l'excomissari José Manuel Villarejo evidencia que el Ministeri de l'Interior coneixia l'Operació Catalunya, així com l'Operació Kitchen (en la qual es va espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas). En aquesta ocasió, el diàleg al qual ha tingut accés El Periódico és entre l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez i el mateix Villarejo, que comencen parlant sobre els pagaments amb càrrec als fons reservats que des del ministeri encapçalat per Jorge Fernández Díaz es feien tant a Vicky Álvarez, parella del primogènit del president Jordi Pujol; com a Sergio Ríos, el xofer de Bárcenas (i persona contractada per espiar-lo).

Així doncs, en aquest àudio l'excomissari planteja els recels d'Álvarez perquè se sent enganada per qui era la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho ("Alicia", a l'àudio). Tot seguit, Martínez respon: "Però nosaltres hem complit". "Amb el tema de les peles, sí. I seguim", replica Villarejo. Aquí també introdueix al ministre, del qual diu que hauria d'haver parlat amb l'aleshores director adjunt operatiu, Eugenio Pino, perquè Álvarez havia amenaçat a Sánchez Camacho i temia que "parlés", malgrat que feia dos anys que la pagaven.

Álvarez contra Sánchez Camacho

Villarejo explica que els pagaments es fan "amb rebuts sense cap mena de capçalera, amb la identitat de Javier Hidalgo" com a pagador. Martínez pregunta: "I al cuiner qui li paga?". L'interlocutor respon que ell, però també "en aquesta manera", tot i que amb ell la identitat que fa servir és "Tomás". La conversa continua amb afers com la necessitat de "buscar una solució" que passa per "donar-li a poquet a poc a les peles, o fer el paripé algú del partit" al conflicte que Álvarez manté amb Sánchez Camacho. "Ella se sent enganada, perquè diu que li van enregistrar la conversa" i que li van dir un dia que li anaven a donar 50.000 euros a canvi de la seva signatura. "Cal avaluar si en aquests 50.000 euros que se li poden donar de cinc en cinc, i així se la té entretinguda un any", apunta Villarejo.

També fa referència a l'empresari Javier de la Rosa, del qui diu "que va fent bandades en funció de qui li truca", cosa que li permet anunciar que va "a veure si l'engana, perquè prou ha rebut", tot i que li reclami més, moment en el qual comenta que va parlar "l'altre dia amb 'el Polla' (Ignacio López del Hierro, el marit de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal)" i li va prometre que ella li pagaria tot el que devia el setembre.

Pujol i Puig

L'excomissari continua indicat que "els Pujol tenen molta pasta en diversos museus d'Andorra" i recorda la societat que els relaciona amb López del Hierro, el que "fot" la imatge del PP. "No li he volgut dir al Polla i treure velles societats de Hierro amb Jordi Puig (germà de l'exconseller Felip Puig)... Feien servir unes romaneses per moure pasta i una d'elles es va arribar a casar inclús amb el germà de Puig, i estan posant comptes i pasta al seu nom. L'altre dia em van donar els seus telèfons, i jo li vaig donar l'altre dia els canuts", comenta Villarejo. 

Finalment, l'excomissari també assenyala a Martínez la conveniència que sigui ell qui actuï com a únic canal per tractar l'afer relatiu a Bárcenas. "No he volgut dir res a María Dolores (de Cospedal) ni a ell per treure tensions", diu. I afegeix que "queda molt lleig que li arribi al Barbas (Mariano Rajoy)" la informació tant pel partit com des del Ministeri de l'Interior. "Moltes coses s'han malentès per aquesta doble via, i clar un s'aprofita i l'altre també, i a sobre, a més, no paguen", conclou.