Els cinc membres sobiranistes de la Mesa del Parlament han rebut aquest dimarts, després de la seva reunió, la querella admesa a tràmit per la Fiscalia el divendres contra ells per haver tramitat la llei del referèndum. Tant la presidenta Carme Forcadell, com els membres de Junts pel Sí (Ramona Barrufet, Lluís Guinó i Anna Simó) i el de Catalunya Sí Que es Pot (Joan Josep Nuet) han rebut la notificació de mans de secretaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la querella que va presentar el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que va ser acceptada pel TSJC.

La querella justifica que els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament haurien incorregut en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. Aquest tercer delicte és nou respecte de les dues querelles anteriors, i és el que podria comportar penes de presó. No obstant això, el TSJC ha exclòs d'entrada aquest càrrec.

La querella també demana la declaració com a testimonis dels dos membres no sobiranistes de la Mesa, José María Espejo-Saavedra (Ciutadans) i David Pérez (PSC), el lletrat major de la cambra, Antoni Bayona, i el secretari general, Xavier Muro.

DJg3QyJW0AEWq1

Per altra banda, el TSJC també ha notificat, en aquest cas a tots els membres de la Mesa -també els no sobiranistes-, les suspensions per part del Tribunal Constitucional de la llei del referèndum i del decret de convocatòria de l’1-O, signat per tot el Govern en ple la setmana passada al Parlament. Se'ls adverteix de "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada".